Nikon D60 DSLR debutează în Europa

Nikon D60 DSLR debutează în Europa

Nikon a anunţat astăzi DSLR-ul de 10.2 MP D60, un concurent serios al noului Canon EOS 450D. Nikon D60 se încadrează pe segmentul entry-level şi oferă aceeaşi uşurinţă în utilizare întâlnită la D40X (body identic, meniu la fel de bine structurat), cu îmbunătăţiri la tehnologia de procesare a imaginii (EXPEED) şi adăugarea sistemului automat de curăţare a senzorului.

Tehnologia EXPEED (concepţie originală Nikon) optimizează calitatea şi reduce timpul de procesare a imaginilor. Ea se regăseşte şi la noile aparate compacte şi ultra-compacte Nikon.

Nikon D60 DSLR

Nikon D60 porneşte în doar 0,19 secunde şi este capabil să realizeze fotografii în rafală cu o viteză de 3 fps. Se descurcă bine în diverse condiţii de iluminare (poze clare, culori vii) chiar şi la valori ISO mari (maximul este 1600). Din păcate, Nikon D60 nu are motor de autofocus intern (la fel ca D40x şi D40). Astfel, alegerea obiectivelor devine oarecum limitată şi trebuie să aibă în vedere prezenţa sistemului de autofocus pe ele (AF-S sau AF-I). Kit-ul standard include obiectivul AF-S DX NIKKOR 18-55 mm cu tehnologie de reducere a vibraţiilor (VR) cauzate de tremurul mâinii.

Nikon D60 DSLR

Pozele sunt stocate pe card-uri de memorie SD sau SDHC. În lipsa unui computer, imaginile pot fi vizualizate şi editate în aparat – ecranul de 2.5 inch şi funcţiile “in camera editing” îţi stau la dispoziţie.

Preţul de lansare pentru Nikon D60 (kit standard) a fost stabilit la 749 $, în Europa, începând din februarie. Dacă ai banii şi eşti dornic să devii un fotograf profesionist, acest aparat reprezintă o bună alegere. Nu uita însă că trebuie să mai urmezi şi nişte cursuri – faptul că deţii un DSLR nu te transformă automat într-un super-fotograf.

Nikon D60 DSLR

Urmărește Go4IT.ro pe Google News