Nikon D5600 intră pe piaţa de DSLR-uri entry-level cu modul Bluetooth integrat

10.11.2016
Nikon D5600 intră pe piaţa de DSLR-uri entry-level cu modul Bluetooth integrat

Seria de DSLR-uri entry-level 5000 de la Nikon a reprezentat întotreauna un echilibru între performanţă ridicată şi preţ accesibil, oferind o parte din funcţiile avansate, regăsite pe modele superioare. Noul aparat D5600 continuă tradiţia, fiind clădit pe baza modelului anterior, D5500, fiind adăugat însă un modul Bluetooth, un update software şi câteva funcţii noi, toate binevenite în această gamă de preţ.

Diferenţele între D5600 şi D5500 sunt minore atât la exterior, cât şi la interior, în mare parte. Aparatul arată în mare parte identic, fiind echipat cu acelaşi corp din plastic şi display de 3,2” rabatabil la 360 de grade. Senzorul de 24,2 megapixeli şi procesorul de imagine EXPEED 4 rămâne de asemenea neschimbat, cu aceeaşi plajă ISO de la 10 la 25.600 în mod standard.

Diferenţele sunt însă de nuanţă, D5600 fiind echipat cu Bluetooth, care asigură compatibilitate cu noua funcţionalitate SnapBridge. Astfel, camera poate fi conectată în permanenţă printr-o conexiune Bluetooth LE la un smartphone, care asigură sincronizare pentru dată, oră şi geolocaţie, adăugarea informaţiilor de copyright direct în fotografii şi posibilitatea de upload pe serviciul Nikon Image Space.

La capitolul îmbunătăţiri software, Nikon D5600 vine cu butoane de control al redării video mai bune, funcţie similară cu cea de pe modelul profesional D5, cât şi cu posibilitatea de a porni modul ISO automat de pe butonul proramabil FN. De asemenea, cei pasionaţi de fotografie de tip Timelapse, vor avea un astfel de mod de fotografiere integrat în software-ul aparatului.

Nikon a anunţat momentan lansarea lui D5600 doar pentru Japonia, însă cu siguranţă va veni mai devreme sau mai târziu şi în restul lumii. Preţul nu a fost confirmat încă, dar sunt slabe şanse să se distanţeze prea mult de preţul modelului anterior care era undeva între 900 şi 1000 de dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult