Olympus a lansat Stylus SP-100, un aparat foto bridge cu zoom 50x şi Red Dot Sight

29.01.2014
Olympus a lansat Stylus SP-100, un aparat foto bridge cu zoom 50x şi Red Dot Sight

Compania Olympus a anunţat astăzi lansarea unei noi camere foto de tip bridge, modelul Stylus SP-100 remarcându-se prin teleobiectivul cu zoom 50x, cel mai mare fabricat până acum de companie, şi interesantul vizor suplimentar care permite urmărirea mai uşoară a subiectelor atunci când obiectivul este extins la distanţa focală maximă.

La fel ca cele mai multe aparate din această gamă, noul Olympus Stylus SP-100 foloseşte un senzor BIS cu dimensiunea de 1/2,3” care oferă o rezoluţie de 16 MP. Bazat pe procesorul de imagine TruePic VII, noul aparat foto de la Olympus oferă captură în rafală la 7 cadre pe secundă, sensibilitate ISO 1– – 6400 şi filmare Full HD la 60 de cadre pe secundă. Sistemul de focalizare se laudă cu o viteza sporită, opţiunea de limitare a zonei baleiate de sistemul de focalizare automată şi posibilitatea de focalizare macro de la o distantă de numai 1 cm.

Obiectivul cu zoom 50x oferă o distanţă focală variabilă între 24 şi 1200 milimetri (echivalent Full Frame), diafragmă variabilă între F/2.9 şi F/6.5 şi stabilizare optică. Stylus SP-100 oferă un ecran LCD cu diagonală de 3” şi rezoluţie de 460K pixeli şi un vizor electronic cu o rezoluţie de 920K pixeli. Cea mai interesantă noutate este însă sistemul de asistenţă Eagle’s Eye Dot Sight.

Asemănător vizoarelor Red Dot Sight folosite de producătorii de armament, sistemul de asistenţă implementat de Olympus încearcă să elimine supărătoarea problema a pierderii subiectului din câmpul vizual extrem de îngust al unui obiectiv cu distantă focală ridicată. Amplasat deasupra vizorului electronic, Eagle’s Eye Dot Sight îi oferă fotografului o imagine în mărime naturală şi un indicator luminos care-i arată direcţia în care este orientat obiectivul, ceea ce permite reorientarea precisă a aparatului foto către subiectul dorit.

Olympus SP-100 va ajunge pe piaţă în cursul lunii martie la un preţ de circa 430 €..

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News