Olympus Stylus 1 – compactă premium cu zoom mare

29.10.2013
Olympus Stylus 1 - compactă premium cu zoom mare

Dacă nu eşti atent, s-ar putea să confunzi noul Olympus Stylus 1 cu modelul OM-D E-M5 lansat anul trecut. Deşi seamănă destul de mult, cele două aparate foto sunt însă extrem de diferite. Primul lucru care ar trebui să ne dea de gândit este denumirea. Noul aparat se numeşte Stylus 1, face parte din gama de compacte a producătorul nipon şi oferă un zoom optic 10,7x. Fiind un model premium, el vine cu o carcasă din aliaj de magneziu şi un sistem integrat de protecţie al obietivului atunci când acesta este închis. Mai jos găsiţi o listă cu principalele specificaţii ale lui Olympus Stylus 1.

Olympus Stylus 1 - compactă retro cu dotări premium

  • Senzor: 12 MP, 1/1.7”, BSI CMOS
  • Obiectiv: 28-300 mm (echivalent 35 mm), F2.8, stabilizare optică
  • Ecran: 3”, 1,04 milioane puncte, rabatabil, sensibil la atingere
  • Ocular: optic, 1,44 milioane puncte, senzor prezenţă
  • Procesor imagine: TruePic VI
  • ISO: 100 – 12800
  • Format foto: JPG, RAW
  • Timp de expunere: 1/2000 s – 60 s
  • Filmare: 1920×1080 cu 30 fps, slow motion
  • Dimensiuni: 116 x 67 x 57 mm
  • Greutate: 402 g

Olympus Stylus 1 - cum se deschide capacul integrat al obiectivului

Olympus Stylus 1 îmbină elemente de la mai multe aparate foto de top ale producătorului. În primul rând, el este unul dintre puţinele aparate foto compacte de pe piaţă ce oferă un ocular electronic atât de bun. Obiectivul cu deschidere F2.8 pe toată plaja focală este un alt punct remarcabil pe lista de specificaţii. O astfel de deschidere la 300 mm se poate dovedi extrem de utilă în condiţii de lumină slabă. Producătorul nu a integrat excelentul sistem de stabilizare pe senzor, pe care l-am văzut la OM-D E-M5, însă sistemul de focalizare a fost preluat de la mirrorless-uri.

Olympus Stylus 1 - panoul superior

Din punct de vedere al nivelului de control, noul Stylus 1 se adresează fotografilor cu experienţă. Se pot observa uşor două butoane personalizabile, unul pe spate şi unul lângă obiectiv, o rotiţă pe panoul superior şi combinaţia standard de butoane de lângă ecran. Producătorul nu oferă doar o patină pentru blitz, ci şi unul integrat, ascuns probabil deasupra logo-ului Olympus. Pe lista de specificaţii se găseşte şi un modul WiFi, imaginile realizate cu aparatul putând fi transmise către un smartphone. Conectarea rapidă este posibilă cu ajutorul codurilor QR.

Olympus Stylus 1 - ecran rabatabil şi ocular electronic

Fiind un aparat cu obiectiv extensibil, Stylus 1 vine cu o soluţie foarte practic pentru protejarea sticlei. Capacul detaşabil pentru obiectiv se pierde foarte uşor, aşa că producătorul l-a integrat. El este format din patru elemente de plastic, ce se deschid în jurul obiectivului şi se pliază la loc atunci când aparatul este închis. Grip-ul nu este foarte proeminent, însă este acoperit de un material cauciucat. Nu vă aşteptaţi ca aparatul de faţă să aibă un preţ scăzut. El va fi disponibil în ţara noastră la finalul lunii noiembrie, la preţul de 2.800 lei, recomandat de producător.

Olympus Stylus 1 - ecranul de 3” este sensibil la atingere

Urmărește Go4IT.ro pe Google News