Panasonic pregăteşte două aparate foto performante pentru CES 2017: GF9 şi GH5

02.01.2017
Panasonic pregăteşte două aparate foto performante pentru CES 2017: GF9 şi GH5

Panasonic urmează să dezvăluie la CES 2017 două noi aparate foto de dimensiuni reduse. Unul este GF9, un nou membru al gamei de dispozitive mirrorless ale companiei, iar al doilea este GH5, un nou aparat pe format Micro Four Thirds, orientat către cei care îşi doresc un aparat performant pentru înregistrare video. Ambele modele sunt aşteptate în primele luni ale anului 2017, la preţuri destul de piperate.

GF9 beneficiază de un senzor de 16 megapixeli fără filtru low-pass, care poate înregistra clipuri video în rezoluţie UHD la 30 de cadre pe secundă, sau în Full HD la 60 de cadre pe secundă. Panasonic a echipat acest model cu un sistem de focalizare cu recunoaştere a mediului înconjurător, subiectul fiind întotdeauna clar în imagini, cât şi tehnologia DFD, care accentuează efectul de bokeh. Ecranul de pe spatele lui GF9 se rabatează vertical, iar în pachetul camerei vor fi incluse un obiectiv kit 12-32mm f/3.5-5.6 şi un obiectiv fix cu distanţă focală ed 25mm f/1.7. Se pare că preţul acestui pachet va fi de aproximativ 829 dolari, conform zvonurilor.

GH5 nu se va depărta prea mult de designul şi capabilităţile modelelor mai vechi din această serie, însă va adopta tehnologii care vor asigura o experienţă mai bună atunci când este folosită pentru filmare. Senzorul de 20 megapixeli renunţă la filtrul low-pass şi beneficiază de stabilizare pe 5 axe. Viewfinder-ul OLED va asigura claritate mai mare a imaginilor redate, în timp ce display-ul de pe spate de 3,2” va afişa 1.620.000 pixeli. Conform informaţiilor disponibile în acest momeent, GH5 va beneficia de două locaşuri pentru carduri SD şi de un port HDMI de dimensiuni normale. Preţul său va fi însă de 2.000 de dolari, în variantă body, fără obiectiv.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult