Sony a anunţat A7 II, un aparat foto mirrorless Full Frame cu stabilizare pe senzor

20.11.2014
Sony a anunţat A7 II, un aparat foto mirrorless Full Frame cu stabilizare pe senzor

Sony şi-a completat portofoliul de aparate foto mirrorless cu încă model cu senzor Full Frame, noul Alpha 7 II remarcându-se prin sistemul de stabilizare pe senzor, un sistem de focalizare mai rapid si înregistrarea video în format XAVC S.

Cel mai interesant aspect al noului A7 II este sistemul de stabilizare cu cinci axe implementat pe senzor. Sony a folosit acest tip de stabilizare pe aparatele sale SLT, o moştenire de la fostul proprietar Minolta, însă implementarea pe un aparat foto este o premieră pentru gama mirrorless Alpha şi o premieră pentru aparatele foto de acest tip cu senzor Full Frame.

Viitorii proprietari de A7 II vor putea astfel refolosi obiectivele A Mount create pentru gama SLT cu ajutorul adaptorului LA-EA4, ceea ce era posibil de altfel şi în cazul celorlalte aparate foto Alpha cu senzor Full Frame, însă vor beneficia în plus de un sistem de stabilizare cu o compensare a mişcării de 4.5 EV (CIPA). Acest lucru este bine-venit deoarece gama de obiective E Mount Full Frame de la Sony este cam sărăcăcioasa şi cam scumpă. În cazul în care utilizatorii vor folosi obiectivele E Mount cu stabilizare, A7 II va fi capabil sa folosească ambele sisteme în acelaşi timp.

Sony Alpha 7 II oferă un senzor Full Frame cu rezoluţie de 24 MP cu sensibilitate ISO 100 – 25600. Faţă de modelul anterior Alpha 7, noul aparat foto Sony oferă n sistem de focalizare hibrid cu 117 de puncte pentru detecţia de fază şi 25 de puncte pentru detecţia de contrast care se laudă cu o viteză îmbunătăţită cu 30 de procente şi o performanţe mai bune pentru urmărirea subiectului cu 50 de procente. Ultima noutate tehnologică este implementarea codec-ului XAVC S pentru captura 1080p/60 la 50 Mbps şi utilizarea indexării de culoare S-Log2 pentru îmbunătăţirea dinamicii.

Carcasa fabricată din aliaj de magneziu a fost îmbunătăţită cu un grip mai bun şi un potenţiometru frontal pentru ajustarea setărilor, o altă idee preluată de la gama SLT.Sony Alpha 7 II mai oferă un ecran de 3” cu rezoluţie de 1,23 milioane pixeli, un vizor electronic cu rezoluţie de 2,39 milioane pixeli, microfon stereo, ieşire video Micro HDMI, Wi-Fi şi NFC. Aparatul are dimensiuni de 127 x 96 x 60 mm şi o greutate de 556 de grame.

Sony Alpha 7 II va fi lansat pe 7 decembrie în Japonia, preţul şi disponibilitatea globală fiind necunoscute în acest moment.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News