Insta360 Nano: o cameră pentru filmări la 360 de grade pentru iPhone

04.07.2016

Producătorii mari de smartphone-uri cu Android au lansat alături de noile smartphone-uri de top şi camere foto/video pentru înregistrări la 360 de grade, însă utilizatorii de iPhone încă nu au primit un asemenea dispozitiv. Din fericire, la sfârşitul lunii în curs va fi lansat Insta360 Nano, o cameră video pentru filmări şi transmisii live în acest format, dedicat celor care preferă smartphone-urile de la Apple.

Insta360 Nano este echipat cu două lentile supraangulare de 210 de grade fiecare, acoperind perfect tot ce se află în jurul dispozitivului. Acesta oferă filmări în rezoluţie 3K (3040 x 1520 pixeli) la 30 de cadre pe secundă şi poate capta inclusiv fotografii care pot fi apoi urcate pe reţele de socializare precum Facebook şi WeChat. Nu în ultimul rând, camera oferă şi un software pentru redarea formatelor în 360 de grade pentru fotografii şi filmări, cât şi posibilitatea de a edita materialele în diverse moduri.

Pentru a beneficia din plin de capabilităţile camerei, Insta360 a integrat în cutia modelului Nano şi un headset VR similar cu variantele Cardboard de la Google. Camera este compatibilă exclusiv cu modelele iPhone 6, 6 Plus, 6S şi 6S Plus, fiind conectată la smartphone prin intermediul mufei Lightning. Insta360 Nano se ataşează în partea de jos a telefonului, în utilizare acesta fiind orientat invers. Desigur, aceasta poate fi folosită şi independent, materialele video fiind stocate pe un card microSD de maximum 64 GB.

Insta360 Nano se lansează pe 30 iulie şi vine la un preţ de numai 199 dolari. Camera este disponibilă pentru comandă prin intermediul Amazon.

Citeşte şi Facebook primeşte comentarii video şi imagini la 360 de grade

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult