Un aparat „rasist” care eliberează săpun nu funcţionează cu mâinile persoanelor de culoare

Într-un clip video publicat pe Twitter se vede cum un aparat care eliberează săpun nu funcţionează când o persoană de culoare încearcă să îl folosească. Atunci când sub aparat este pus un şerveţel alb, din acesta începe să curgă săpun. Înregistrarea s-a viralizat, iar oamenii au spus că aparatul este „rasist”. 

 

Mulţi critică compania care a realizat dispozitivul şi cred că la aceasta nu lucrează nici măcar o singură persoană de culoare. „Poate că dacă firma care a conceput acest produs avea un singur angajat de culoare ar fi descoperit această problemă mai devreme”, a scris un utilizator de Twitter. Alţii susţin că într-o baie în care nu este suficientă lumină, scannerul de care dispune aparatul nu „vede” pielea de culoare mai închisă.

 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult