Apple a lansat un sistem iMac mai ieftin, dar şi mai puţin dotat hardware

18.06.2014
Apple a lansat un sistem iMac mai ieftin, dar şi mai puţin dotat hardware

Încadrat între compactul Mac Mini şi linia profesională Mac Pro, calculatorul All-in-One iMac este componenta principală a ofertei de sisteme desktop de la Apple. În condiţiile în care recesiunea pieţei PC, şi în special cea a segmentului desktop, afectează aproape toate companiile, Apple a reacţionat şi a anunţat astăzi lansarea unui iMac ceva mai ieftin.

La începutul acestui an, Apple a actualizat şi a ieftinit puţin laptopurile din gama MacBook Air. În cazul iMac, ieftinirea gamei a fost obţinută prin completarea ei cu un model nou, care are un preţ mai mic cu 200 de dolari decât cel al anteriorului capăt inferior al gamei, dar care oferă şi o configuraţie hardware vizibil mai slabă.

Noul iMac lansat astăzi are un preţ de 1099 de dolari şi este bazat pe vechea configuraţie cu ecran Full HD de 21,5”. Dacă vechiul model oferea un procesor quad-core Intel Core-i5 cu o frecvenţă de 2,7 GHz şi procesor grafic Intel Iris Pro, noul model oferă însă un mult mai modest  procesor dual-core Intel Core-i5 cu o frecvenţă de 1,4 Ghz şi procesor grafic Intel HD Graphics 5000.

Împreună cu înlocuirea vechiului HDD de 1 TB cu unul de 500 GB, aici se termină lista diferenţelor  între noul iMac şi vechiul model de 21,5”. Noul iMac oferă astfel 8GB de memorie RAM nedetaşabilă, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, adaptor Gigabit Ethernet, Bluetooth 4.0, două porturi Thunderbolt, patru porturi USB 3.0, ieşire video Mini Display Port, card reader SDXC şi Webcam.

Toate celelalte modele iMac au rămas în oferta Apple la acelaşi preţ, iar opţiunile pentru îmbunătăţirea unităţii interne de stocare permit alegerea unui HDD de 1 TB, a unui HDD hibrid de 1 TB sau a unei unităţi SSD de 256 GB.

Probabil că Apple speră să concureze astfel mai uşor pe piaţa PC-urilor desktop, unde compania s-a lovit deja de o scădere a interesului. Noua configuraţie nu este însă prea atractivă deoarece reducerea de preţ este prea mică, iar penalizările hardware sunt prea drastice.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News