Intel promite un salt de performanţă de 30% pentru următoarea generaţie de procesoare Core

30.05.2017
Intel promite un salt de performanţă de 30% pentru următoarea generaţie de procesoare Core

Pregătită pentru lansare în perioada lunii iunie 2017, cea de-a opta generaţie de procesoare Intel Core are de înfruntat o competiţie solidă din partea AMD, pentru prima dată în ultimii 5 ani.

Gama de procesoare AMD Ryzen pare să fi trezit din amorţeală până şi gigantul Intel, compania pregătind o adevărată avalanşă de noi modele de procesoare, aducând un salt de performanţă mult mai mare decât am fost obişnuiţi în ultima perioadă.

Astfel, dacă în declaraţii mai vechi oficialii companiei promiteau un spor de performanţă de aproximativ 15%, comparat generaţiei de procesoare Intel Core 7th gen, presiunea competiţiei pare să fi majorat această marjă la 30%. Nu este clar pe ce măsurători se bazează declaraţia făcută în deschiderea expoziţiei Computex de anul acesta, însă vestea nu poate fi decât încurajatoare pentru posesorii de PC-uri care încă aşteaptă momentul optim pentru upgrade.

Chiar dacă pentru oferta completă de procesoare Intel Core 8th gen va trebui să aşteptăm până spre finalul acestui an, cumpărătorii entuziaşti vor avea de ales încă de luna viitoare dintr-o ofertă consistentă de procesoare pentru platforma X299 (socket LGA-2066), realizate folosind o versiune îmbunătăţită a procesului de fabricaţie pe 14nm.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult