Samsung a lansat primul său SSD BGA, care va asigura performanţă ridicată şi design compact

Samsung a prezentat primele sale SSD-uri bazate pe tehnologia BGA, care vor fi integrate în curând în tablete şi computere 2-in-1. Acestea oferă dimensiuni reduse şi viteze mai mari, într-un design mai mic, care ar putea aduce dimensiuni scăzute pentru dispozitive sau mai mult spaţiu intern pentru integrarea de acumulatori mai mari. Modelul PM971 prezentat de Samsung este gata pentru lansare şi vine cu specificaţii atrăgătoare.

Noul model de SSD foloseşte memorie MLC V-NAND pe 2 biţi, cu un controller proprietar Photon, folosit în trecut pe generaţia 750 EVO de unităţi de stocare. Samsung va oferi PM971 în trei variante, de 128, 256 sau 512 GB, cu viteze de scriere care pot atinge 600 MB/s şi de citire de până la 1,500 MB/s. Acestea ar permite până la 190.000 de operaţiuni pe secundă la citire şi 150.000 la scriere, graţie interfeţei PCI-express 3.0.

Tehnologia BGA (ball grid array) renunţă la pinii de pe cip-urile de memorie flash folosiţi în prezent, în favoarea unor lipituri în formă de puncta pe placa de bază. Acestea pot avea o densitate mult mai mare, reducând astfel dimensiunile cipurilor, care pot fi conectate la un PCB pe întreaga lor suprafaţă. Dispozitivele echipate cu SSD-uri BGA vor avea 10% mai mult spaţiu intern pentru acumulatori şi vor degaja mai puţină căldură, întrucât suprafaţa ocupată de stocare este mai mică.

Samsung pregăteşte lansarea acestor SSD-uri pentru a doua jumătate a anului 2016, primele dispozitive echipate cu astfel de soluţii de stocare putând apărea în această perioadă sau în prima parte a anului viitor.

 

 

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat