Apple a brevetat un controller de jocuri şi tastatură detaşabilă pentru iPhone

27.01.2015
Apple a brevetat un controller de jocuri şi tastatură detaşabilă pentru iPhone

Apple ar putea lansa o nouă gamă de accesorii modulare destinate folosirii cu telefoane iPhone, cuprinzând gamepad-uri care se ataşează direct de carcasa telefonului, adăugând butoane fizice şi joystick analogic pentru controlul acţiunii în jocurile de iOS, tastatură QWERTY cu butoane fizice, camere foto suplimentare, difuzoare si microfoane suplimentare, respectiv trackpad suplimentar cu suport pentru comenzi multitouch. Conexiunea cu dispozitivul principal poate fi realizată prin legătură hardware directă sau interfaţa Bluetooth.

Apple a brevetat un controller de jocuri şi tastatură detaşabilă pentru iPhone

Accesoriile descrise în aplicaţia pentru brevet ar putea lua multitudine de roluri, oferind mai mult control în jocuri şi acoperind domenii de nişă, spre exemplu oferind mai multă flexibilitate pentru exprimarea creativităţii, înregistrând conţinut audio şi video. Unele variaţii ale acestor accesorii prevăd inclusiv suplimentarea capacităţii de stocare internă, configurarea mai multor profiluri de utilizator şi ieşire video pentru vizionarea de conţinut pe ecranul televizorului.

Din păcate brevetul scos la lumină de Apple Insider a strâns deja cam mult praf, fiind datat din anul 2008 fără ca vreuna din inovaţiile descrise să fie transpusă într-un produs comercial. Între timp, o parte din problemele adresate cu aceste accesorii au fost rezolvate prin includerea unui ecran mai mare, sau folosind alte gadgeturi produse de partenerii Apple. Cât despre perspectiva lansării unei tastaturi echipată cu butoane fizice, funcţionând ca accesoriu detaşabil pentru telefoane iPhone, posibilitatea pare cu atât mai îndepărtată ţinând cont de afinitatea companiei faţă de interacţiunea exclusivă prin ecrane touch.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult