Carioca 3D care desenează cu plastic lichid, pe hârtie şi în aer

20.02.2013
Carioca 3D care desenează cu plastic lichid, pe hârtie şi în aer

3Doodler este o alternativă mai ieftină la imprimanta 3D, ce îţi permite să desenezi cu mâna liberă pe hârtie sau chiar în aer, obţinând veritabile schiţe 3D pentru obiecte din lumea reală sau din imaginate.

În loc de cerneală, carioca 3Doodler este alimentată cu un fir din plastic colorat, ce este încălzit până la punctul de topire chiar înainte de aplicare. Un ventilator cu jet de aer rece suflă prin vârful cariocii şi asigură solidificarea aproape instantanee a plasticului deja aplicat, permiţând desenarea atât în plan orizontal pe coala de hârtie, dar şi deasupra acesteia, construind veritabile machete 3D.

Desene 3D realizate folosind carioca 3Doodler

Formele realizate cu 3Doodler sunt confecţionate din acelaşi tip de plastic folosit la imprimante 3D, un material durabil, flexibil şi stabil în timp.

La fel ca şi cu un set de carioci obişnuite, putem desena în diferite culori schimbând firul din plastic cu care alimentăm carioca 3Doodler. Diferenţa este că desenele realizate pot fi desprinse de pe coala de hârtie pe care au fost începute şi asamblate în aer pentru a forma machete 3D, folosind pentru lipire carioca 3Doodler.

Rezerva de plastic pentru carioca 3Doodler

În afară de rezerve cu fir din plastic, carioca 3Doodler are nevoie şi de o sursă de alimentare externă, capabilă să furnizeze curentul necesar pentru încălzirea plasticului şi ventilatorul cu jet de aer.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult