Cum poţi proiecta imagini şi text pe clădiri ca la Piaţa Victoriei, la evenimentele tale

Cum poţi proiecta imagini şi text pe clădiri ca la Piaţa Victoriei, la evenimentele tale

Textele şi imaginile proiectate pe clădiri în Piaţa Victoriei în timpul protestelor din aceste zile au făcut înconjurul lumii. Ele au fost realizate de tineri de la Aural Eye, o firmă specializată în astfel de efecte speciale.  Pentru asta au folosit un proiector relativ comun, cu o lampă de 6.000 de lumeni, de aceea textele nu aveau o rezoluţie foarte bună. Ei au scris pe pagina lor de Facebook că i-ar fi ajutat un proiector cu lampă de cel puţin 10.000 de lumeni. Ce echipamentu au folosit: un generator, un laptop şi un proiector. 

Citeşte şi: Cum să-ţi alegi un proiector pentru acasă. Sfaturi şi preţuri

Un proiector profesional de mare rezoluţie oferă cele mai bune rezultate, dar acesta este scump şi costă câteva mii de dolari. Pentru evenimente de mici dimensiuni, private, poate fi folosit un proiector mai ieftin, care costă între 1.000 şi 2.000 de lei. Găsiţi un ghid cu echipamentul necesar aici

Pentru camerele mici, există proiectoare Short Throw şi Ultra Short Throw, care pot reda imagini cu diagonala  de 2,5 metri de la doar  30-40 centimetri de perete. Pentru încăperile mai mari, de tipul unei săli de evenimente, cele mai recomandate sunt proiectoarele care pot fi plasate chiar pe peretele opus celui pe care se face proiecţia. Acestea trebuie să aibă luminozitate de cel puţin 2.000 ANSI şi contrast nativ de 10.000:1. Unele modele de proiectoare dispun de tehnologie care ajustează culorile imaginilor pentru a putea fi proiectate pe un perete de orice culoare.

Luminozitatea şi contrastul proiectorului sunt la fel de importante: pentru gradul de iluminare normală al unei săli de mici dimensiuni sau locuinţe fiind recomandate modelele cu putere peste 1.800 ANSI lumeni şi contrast nativ de minim 4000:1.

Pentru cei care doresc să proiecteze texte şi imagini la evenimente private există şi unelte care sunt accesibile ca preţ. De exemplu, Project – A – Scope Image Projector poate proiecta orice text sau imagine 2D, la dimensiuni de până la 15 ori mai mari, pe o suprafaţă. Un astfel de dispozitiv costă 20 de dolari şi poate fi folosit la petreceri, sărbători sau nunţi. Un alt model este Artograph EZ Tracer Art Projector, care costă 30 de dolari. Calitatea imaginilor oferite de aceste două modele nu este excepţională, dar efectul este unul plăcut. 

Foto: Aural Eye

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult