Cum să verifici dacă ATM-ul bancar are sau nu montate dispozitive pentru clonarea cardurilor de credit

Cum să verifici dacă ATM-ul bancar are sau nu montate dispozitive pentru clonarea cardurilor de credit

Obişnuit să verifice fiecare ATM înainte de a încerca să retragă bani de pe card, un expert în securitate venit în concediu în Europa a avut o surpriză neplăcută la folosirea unui ATM plasat pe o stradă des circulată dintr-un mare oraş european.

Aproape imposibil de detectat pentru utilizatorii de rând, dispozitivele pentru clonat carduri montate pe ATM-uri publice au totuşi o vulnerabilitate: trebuie să poată fi îndepărtate rapid şi uşor, atrăgând cât mai puţin atenţia celor din jur. Asta înseamnă că, teoretic, orice trecător cu minimă instruire poate căuta un astfel de dispozitiv şi îndepărta de pe ATM-ul vizat.

Ajuns din întâmplare la un bancomat compromis, Benjamin Tedesco – expert al unei companii de securitate numită Carbon Black – ne demonstrează cât de uşor poate fi descoperit un dispozitiv de clonat carduri, trăgând doar de accesoriul din plastic montat în dreptul slotului pentru card.

În cazul de faţă, dispozitivul capabil să citească banda magnetică a cardului de credit se potriveşte perfect cu designul ATM-ului pe care este instalat, singurul indiciu sesizabil fiind o urmă lăsată de adezivul pentru fixare aplicat în grabă.

Nouă metodă de furat datele de pe cardul de credit, direct de la intrarea în sediul băncii

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult