Doi medici avertizează: Folosirea smartphone-ului în întuneric poate provoca orbire parţială

24.06.2016
Doi medici avertizează: Folosirea smartphone-ului în întuneric poate provoca orbire parţială
Folosirea smartphone-ului în întuneric poate avea efecte imediate asupra vederii, avertizează doi medici, după ce două femei au orbit parţial. Se pare că soluţia, pentru a evita o afecţiune, este să priveşti ecranul terminalului cu ambii ochi deschişi. 
 
Doi medici au detaliat, în New England Journal of Medicine, două cazuri în care femei, cu vârste de 22 şi 45 de ani, au trecut prin episoade de orbire parţială la un ochi, care au durat până la 15 minute. Pacientele au fost examinate în detaliu, dar doctorii nu au putut spune, într-o primă fază, ce nu este în regulă cu ele. Asta până când un medic le-a întrebat pe cele două femei ce s-a întâmplat înainte ca primul episod de acest gen să apară. 
 
Citeşte şi: O femeie dependentă de selfie-uri ia zilnic un tratament, care îi pune viaţa în pericol, pentru a rămâne tânără
 
Ambele paciente au spus că se uitau la smartphone cu un singur ochi deschis, în întuneric, în timp ce stăteau pe o parte în pat. Cîmpul vizual al unuia dintre ochi era obstrucţionat de pernă. Astfel, unul dintre ochi s-a adaptat la lumină, iar celălalt la întuneric, a explicat Dr. Gordon Plant de la Moorfield Eye Hospital din Londra. Imediat după ce au închis telefonul, femeile nu au mai putut vedea cu ochiul ţinut deschis. Din fericire, această pierdere temporară a vederii la un ochi nu a avut efecte secundare pe termen mediu şi lung asupra vederii celor două paciente. Astfel, Plant le recomandă utilizatorilor de smartphone să privească ecranul, atunci când se află într-un spaţiu întunecat, cu ambii ochi. 
 
 
Totuşi, Dr. Rahul Khurana de la American Academy of Ophthalmology, spune că aceste două cazuri sunt „fascinante”, dar nu sunt suficiente pentru a demonstra că acest obicei poate cauza o problemă în cazul multor oameni. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult