Flappy Bird rulează chiar şi pe ţigări electronice

14.04.2016

După ce a ajuns pe telefoane, ceasuri şi chiar pe console de jocuri lansate în urmă cu 25 de ani, Flappy Bird ajunge acum să ruleze pe un dispozitiv total ieşit din comun. Având în vedere că ţigările electronice din prezent devin din ce în ce mai avansate, unele integrând chiar şi display-uri şi butoane, au început să apară şi jocuri compatibile cu acestea. Programatorul Balazs Bank a demonstrat că astfel de dispozitive pot deveni platforme de rulat jocuri, dacă ai puţine cunoştinţe de programare.

Practic, Bank a editat firmware-ul original al ţigării electronice, înlocuind software-ul cu sursa jocului Flappy Bird. Când porneşti dispozitivul, acesta porneşte atutomat jocul, iar butoanele de pe laterale sunt folosite pentru a controla personajul de pe ecran. Desigur, odată ce Flappy Bird este instalat, dispozitivul nu mai funcţionează în mod obişnuit, funcţiile de ţigară electronică fiind complet eliminate.

Modelul de ţigară electronică pe care se poate testa acest joc este eVic-VTC Mini. Acest hack a fost posibil de realizat pentru că firmware-ul este diponibil pentru download direct de pe site-ul oficial, iar protecţia împotriva editării este minimă. Instalarea este simplă, necesitând un simplu cablu micro USB şi un computer. Pentru a instala Flappy Bird pe ţigara electronică eVic, este necesară descărcarea fişierului FlappyBird.bin de pe contul de Google Drive al lui Balazs Bank şi instalarea lui prin aplicaţia UpdateFirmware.

Această procedură poate duce la pierdera garanţiei şi poate duce la deteriorarea dispozitivului, aceste riscuri fiind asumate şi acceptate de către utilizator.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult