GPS-ul de pe unele smartphone-uri din 2018 va avea o marjă de eroare de doar 30 de centimetri

27.09.2017
GPS-ul de pe unele smartphone-uri din 2018 va avea o marjă de eroare de doar 30 de centimetri
Datorită smartphone-urilor şi a aplicaţiilor precum Waze sau Google Maps, oamenii călătoresc mai repede şi se rătăcesc foarte rar. Un nou cip GPS, anunţat de Broadcom Limited, va îmbunătăţi şi mai mult precizia acestor servicii. 
 
Cipul – cunoscut sub numele de BCM47755 – va reduce semnficativ marja de eroare a GPS-urilor de pe smartphone-uri, de la 5 metri la doar 30 de centimetri. Potrivit reprezentanţilor companiei, noul cip a fost deja inclus în proiecte de smartphone-uri care vor fi anunţate anul viitor. 

Acesta va fi şi mai eficient din punct de vedere energetic, consumând jumătate din electricitatea necesară pentru modelele actuale. Mai mult, BCM47755 va funcţiona chiar şi în unele tuneluri sau parcări subterane. 

Aceste lucruri vor fi realizate prin folosirea a două frecveţe, L1 şi L5, care determină unde se află un subiect în funcţie de cât de mult timp îi ia semnalului să ajungă de la un satelit la receptor. Este prima dată când un cip produs în serie pentru dispozitive care ţintesc consumatorii poate acomoda aceste două frecvenţe. 
 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult