Imprimantă 3D pentru pizza, dezvoltată cu fonduri NASA

Imprimantă 3D pentru pizza, dezvoltată cu fonduri NASA

NASA nu se grăbeşte să intre în industria alimentară, având interesul de-a dezvolta echipamente ce pot fi folosite în spaţiu. Asta nu înseamnă că noi nu putem profita de pe urma lor. Un grant de dezvoltare de 125.000 $ a fost oferit unei companii pentru a pune la punct o imprimantă 3D pentru pizza. Ea va trebui să ofere posibilitatea creeării unui fel de mâncare format din trei straturi de prafuri nutriţionale, combinate cu apă şi ulei. Poate că reţeta nu pare foarte apetisantă, însă în cazul unei călătorii foarte lungi în spaţiu, ea va reprezenta un festin binevenit.

Schema combinării ingredientelor în imprimanta 3D

Imprimanta 3D pentru pizza va avea la bază platforma open source RepRap, o imprimantă relativ accesibilă cu funcţii de bază. Prafurile folosite la imprimarea mâncării vor fi obţinute din cereale, alge şi insecte. Extrăgând apa din toate acestea se obţin perioade de valabilitate de 15-30 ani, utile pentru călătorii lungi în spaţiu. Trecând peste gust, care nu trebuie să fie neapărat rău, avantajul unei imprimante 3D pentru mâncare este acela că poţi varia formele şi aspectul produsului.

Pizza este un fel de mâncare ce se potriveşte foarte bine cu imprimantele 3D. Ea poate fi pregătită în straturi şi coaptă în acelaşi timp. Imprimanta ce va fi dezvoltată cu fonduri NASA va aplica întâi stratul de cocă şi îl va coace în timp ce aplică celelalte straturi. După el urmează un strat de sos de roşii obţinut din amestecul prafului de roşii cu apă şi ulei, ingrediente ţinute în capsule separate. Cel de-al treilea strat este stratul proteic, ce poate fi obţinut din prafuri de origine animală, vegetală sau din produse lactate. După ce NASA va primi imprimanta, ne aşteptăm că ea să fie folosită şi în alte aplicaţii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News