Londra testează iluzii optice pentru a determina maşinile să reducă viteza

09.08.2017
Londra testează iluzii optice pentru a determina maşinile să reducă viteza

Londra a venit cu o soluţie ingenioasă la problemele ridicate de şoferii care merg cu viteză prea mare prin oraş. Este vorba de „magie”. Pentru a-i face pe conducătorii auto să apese pedala de frână, autorităţile se folosesc de iluzii optice. Acestea fac parte dintr-un program pilot.

 

Desenele le dau senzaţia şoferilor că în faţă se află limitatoare de viteză. Ideea este una isteaţă. Nu sunt folosite alte resurse decât vopseaua pentru a realiza aceste „limitatoare”, iar poluarea este redusă. Se ştie că maşinile diesel emit cu 40% mult mai multe noxe atunci când trec peste limitatoarele standard.

 

Londra nu este singurul oraş care aplică idei neconvenţionale pentru a îmbunătăţi traficul. Anul trecut, un oraş din India a realizat treceri de pieteni care de la distanţă arătau ca nişte obstacole.

Mai mult, Singapore a început să testeze o stradă, cu o lungime de 100 de metri, care străluceşte în întuneric. Dacă ideea funcţionează, proiectul va fi extins pe un coridor de 24 de kilometri. Aceste străzi i-ar putea ajuta pe oameni să ajungă mai repede acolo unde doresc şi astfel să fie fluidizat traficul.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult