Marina SUA a testat cu succes tunul electromegnatic

24.03.2017
US Navy a încheiat cu succes testul unui nou tip de tun naval, numit railgun. Acesta înlocuieşte explozibilul, precum praful de puşcă, cu bobine, pentru a lansa proiectile de metal cu mare viteză (până la 7.300 Km/h) şi la distanţe uriaşe (peste 185 de kilometri). Viteza proiectilelor trase de railgun este de aproape şase ori mai mare decât cea a sunetului (1.234 Km/h). 

 

Tunul a fost dezvoltat de compania britanică BAE Systems pentru US Navy. Testul a fost realizat la American Naval Surface Warfare Centre din Virginia.
 
Proiectul, început în 2005, a fost afectat de numeroase probleme în ultimii ani, dar se pare că acestea au fost rezolvate. 
 
 
Marina SUA nu a ales încă proiectul final. O tehnologie similară este dezvoltată pentru US Navy de compania General Atomics, care produce dronele MQ-1 Predator şi MQ-9 Reaper.
 
Primele nave care ar putea fi echipate cu astfel de tunuri sunt distrugătoarele din clasa Zumwalt, cele mai moderne din dotarea US Navy. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult