NASA a dezvoltat un aparat de fitness suficient de mic pentru a fi luat în călătoria spre Marte [VIDEO]

24.03.2016
NASA doreşte să trimită un echipaj uman pe Marte în viitorul nu foarte îndepărtat. Călătoria până la planeta vecină ar dura aproximativ 18 luni, timpul în care astronauţii vor trebui să se menţină în formă. 
 
Pentru asta, agenţia spaţială a dezvoltat un aparat de fitness multifuncţional numit MED-2, care cântăreşte doar 29 de kilograme, cu 6% mai puţin decât Advanced Restive Exercise Device, care este folosit în acest moment la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (SSI). 
 
Citeşte şi: Cosmonautul Scott Kelly s-a întors pe Terra mai înalt şi mai tânăr
 
MED-2 poate fi folosit pentru mai multe grupe de muşchi şi 12 tipuri diferite de exerciţii. 
 
 
Astronauţii nu fac exerciţii în spaţiu doar pentru a nu se plictisi şi a se menţine în formă, ci şi pentru a combate efectele lipsei gravitaţiei. Pentru a nu pierde din masa osoasă şi musculară, astronauţii trebuie să facă exerciţii timp de două ore şi jumătate în fiecare zi. 
 
Noul aparat de fitness al NASA va fi testat în curând la bordul unei navete cargo Cygnus, care va duce provizii la SSI. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult