Samsung ar putea dezvălui primul ecran elastic, care poate fi întins pentru a lua forma oricărei suprafeţe

22.05.2017
Samsung ar putea dezvălui primul ecran elastic, care poate fi întins pentru a lua forma oricărei suprafeţe

Viitoarele generaţii de gadgeturi mobile vor putea lua forme dintre cele mai diverse, cu ecranul curbat peste oricare dintre laturi şi întins peste protuberanţele carcasei.

Potrivit dezvăluirilor făcute într-o publicaţie sud-coreeană, Samsung va demonstra prototipul unui ecran OLED de 9.1” care poate fi deformat şi întins peste suprafaţa altui obiect, elasticitatea acestuia permiţând deformări de până la 12 mm fără a risca modificări permanente în structura ecranului.

Noul ecran OLED cu proprietăţi elastice reprezintă o veste bună şi pentru dispozitivele smartphone convenţionale, care ar putea rezista mult mai bine accidentelor care implică contactul cu suprafeţe dure şi muchii ce ar fisura un ecran obişnuit.

În ciuda zvonurilor care anunţă de ceva timp dezvoltarea unor telefoane cu design flexibil, care permit plierea ecranului pentru transport, deocamdată nu există indicii privind lansarea unui astfel de gadget mai devreme de anul 2018.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult