Un angajat Apple Store a furat carduri cadou în valoare de 1 milion de dolari

22.10.2015
Un angajat Apple Store a furat carduri cadou în valoare de 1 milion de dolari

Ruben Profit, un angajat Apple Store din Statele Unite a reuşit performanţa de a „fura” carduri cadou Apple în valoare de aproape 1 milion de dolari. Cardurile insuşite ilicit erau apoi vândute online la preţuri mult mai mici decât valoarea propriu-zisă. Acesta a fost prins de către conducerea magazinului şi reclamat la poliţie, iar acum riscă să petreacă până la 15 ani într-o unitate de detenţie.

Tânărul în vârstă de 24 de ani a fost angajat al Apple Store timp de aproape doi ani. Acesta a folosit mai multe card-uri de credit VISA şi American Express furate pentru a cumpăra carduri cadou cu valoare de 2.000 de dolari. Pentru fiecare dintre acestea achita doar 200 de dolari din conturi furate. Cardurile ajungeau apoi la vânzare pe internet la preţuri mult mai mici, iar cumpărătorii puteau apoi să achiziţioneze din magazinele Apple produse de valoarea respectivă.

În momentul arestării, Profit avea asupra lui 51 de card-uri de credit furate, cât şi şapte carduri cadou, fiecare în valoare de 2.000 de dolari. Se pare că acesta mai avea un complice în mica sa „afacere”, care se ocupa cu distribuţia, probabil pentru a nu fi implicat în mod direct în cazul unei tranzacţii nereuşite. Nu există informaţii în acest moment despre arestul partenerului său.

Operaţiunea a început în luna august a acestui an, la scurt timp după ce noul Apple Store din Queens, New York, a fost deschis. Ruben Profit a fost transferat în acest magazin şi a pornit mica sa operaţiune în luna august. Dovezile furtului au fost chiar chitanţele emise pentru cardurile cadou, care erau cumpărate la preţuri cu 90% mai mici decât preţul de listă. Conform informaţiilor disponibile, valoarea exactă a pagubei se ridică la 997.000 de dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult