Un ginecolog cere daune de 1 milion de dolari de la o femeie care i-a lăsat review-uri negative pe internet

Un ginecolog cere daune de 1 milion de dolari de la o femeie care i-a lăsat review-uri negative pe internet
O femeie care a lăsat mai multe review-uri negative – pe site-uri precum Yelp, Facebook sau ZocDoc – la un cabinet de ginecologie din New York a fost dată în judecată de medicul căruia acesta îi aparţine. Dr. Joon Song de la New York Robotic Gynecology & Women’s Health cere daune în valoare de 1 milion de dolari pentru defăimare. Michelle Levine, femeia dată în judecată, spune că viaţa ei a devenit un cpşmar şi că a cheltuit deja 20.000 de dolari pentru a se apăra în instanţă. 
 
Michelle Levine (Foto: CBS News)
 
Totul a început în iulie 2017, când Levine a găsit pe internet cabinetul şi s-a programat pentru un control de rutină. O săptămână mai târziu, compania de asigurări de sănătate a femeii a primit o factură de 1.300 de dolari de la cabinetul lui Song. Aceasta includea şi o verificare cu ultrasunete în valoare de 427 de dolari, pe care Michelle susţine că nu o ceruse. Cei de la cabinet au spus că aceasta a fost introdusă deoarece femeia s-a plâns de dureri în zona pelvisului. Levine a susţinut, însă, că s-a programat doar pentru un control de rutină. După această confruntare, femeia a scris review-urile negative pe internet. 
 
Acum, Levine a lansat o campanie de strângere de fonduri pe platforma de crowdsourcing GoFundMe. Ea are nevoie de bani pentru a continua procesul. Deocamdată a strâns doar 1.000 de dolari din suma propusă, de 80.000 de dolari. 
 
Dacă femeia pierde procesul se stabileşte un precedent periculos pentru procesele cauzate de review-urile critice la produse şi servicii publicate pe internet.
 
Acest caz ne aduce aminte de unul oarecum similar petrecut în luna aprilie a anului trecut. Un bărbat care a cumpărat un sistem inteligent pentru deschiderea uşii de la garaj a lăsat mai multe review-uri negative la produs pe Amazon şi forumul producătorului. În loc să-i ofere clientului suport tehnic, producătorul Garadget i-a dezactivat, de la distanţă, sistemul. Totodată, anul acesta, în China, o femeie a fost bătută de proprietarul unui magazin online după ce s-a plâns pe internet în legătură cu o comandă. 
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult