Un inginer a construit un sistem de recunoaştere facială pentru pisica lui

01.03.2018
Un inginer a construit un sistem de recunoaştere facială pentru pisica lui

Arkaitz Garro, un inginer software de la compania WeTransfer, a construit un sistem de recunoaştere facială pentru pisica lui. Când animalul de companie se apropie de uşă, bărbatul primeşte o notificare şi îi dă drumul în casă.

 

Proiectul este bazat pe un mini-computer Raspberry Pi. Sistemul mai foloseşte o cameră, un program software şi senzori care detectează mişcarea. „Am vrut să fim anunţaţi când pisica aşteaptă la uşă, pentru a o lăsa să intre”, a declarat inginerul, care locuieşte în Olanda.

 

Foto: Arkaitz Garro

 

Dispozitivul, la care inginerul a lucrat câteva ore, recunoaşte doar o pisică, un motan pe nume Bobis. Aceasta aparţine, de fapt, unei alte familii, dar petrece mult timp şi în casa familiei Garro. Potrivit inginerului, vecinii au fost bucuroşi să îl „împartă” pe Bobis.

 

Foto: Arkaitz Garro

 

După ce sistemul îi face o poză motanului, imaginea este analizată, iar dacă se potriveşte cu cele din baza de date, Garro primeşte următorul mesaj text: „Deschide uşa!”. Sistemul poate fi adaptat şi pentru a recunoaşte oameni.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult