Un român aproape că a ajuns în spaţiu cu naveta spaţială

10.03.2012
Un român aproape că a ajuns în spaţiu cu naveta spaţială

Raul Oaida, un pasionat de tehnologie cu multă imaginaţie a reuşit ajungă la marginea spaţiului cosmic cu naveta spaţială. Nu, românul nu a scos din muzeu proaspăt pensionata navetă spaţială americană, ci a creat propria versiune din cuburi lego.

Lego Space Shuttle

Macheta asamblată cu grijă după modelul original a prins aripi cu ajutorul unui balon cu heliu şi câteva fire din nailon. Pentru a imortaliza întreaga aventură, Raul a inclus în planurile sale şi o cameră video, fixată astfel încât să urmărească în permanenţă naveta spaţială în miniatură pe măsură ce se apropie de limita superioară a atmosferei terestre.

Din păcate birocraţia din ţara noastră a reuşit să îngenuncheze până şi programul spaţial al lui Raul Oaida, exploratorul nostru fiind nevoit să aleagă o locaţie de lansare de pe teritoriul Germaniei, ţară unde autorităţile au răspuns cu mai mult entuziasm propunerii sale.

Pentru a recupera preţioasa machetă, Raul a ascuns în aceasta un sistem de poziţionare GPS capabil să comunice la distanţă locaţia prăbuşirii aterizării.

Aparent, naveta spaţială din cuburi lego a reuşit să atingă impresionanta altitudine de 35.000 metri, suficient de mult pentru a surprinde curbura globului pământesc şi câteva stele vizibile pe cerul negru de la marginea spaţiului cosmic.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News