Proiectoare 3D de la BenQ, mai accesibile decât crezi

Tehnologia video 3D este promovată la ora actuală de câtevacompanii şi se crede că reprezintă următorul pas în domeniulmonitoarelor şi al aplicaţiilor video personale. Afişareaimaginilor 3D stereoscopice nu se poate realiza cu orice dispozitivşi dacă monitoarele cu frecvenţa de 120 Hz se numără pe degete,proiectoarele sunt mult mai multe. Veţi spune că preţulunui proiector este cu mult mai mare decât al unui monitor, însă nuneapărat atunci când vorbim de suport 3D. BenQ are la oraactuală unul din cele mai ieftine proiectoare de acest fel de pepiaţa din ţara noastră, mai precis modelul MP626. El poate fiachiziţionat la un preţ de aproximativ 2.500 de lei. Dacă nusunteţi convinşi, ţineţi cont de faptul că asemenea dispozitivecostau anul trecut de câteva ori mai mult.

BenQ MP626 - proiector 3D accesibil

Alături de modelul menţionat mai sus, BenQ are înofertă alte cinci modelel compatibile 3D: MP670, MP776, MP777,MP772ST şi MP776ST, ultimele două având o particularitate specială.Ele sunt de tip short-throw şi pot proiecta o imagine de dimensiuniobişnuite de la distanţă foarte mică de perete, graţie sistemuluispecial de lentile. Toate modelele au rezoluţie nativă XGA(1024x768) şi o luminozitate mai mare de 2.500 lumeni. O altăparticularitate a acestor proiectoare BenQ este faptul că sistemulde proiecţie este etanş, fiind protejat astfel împotriva prafului.Proiectorul nu este de-ajuns pentru o experienţă video 3D.Sunt necesari ochelari speciali, fie cu lentile colorate, fie ceifolosiţi de Nvidia pentru 3D Vision, precum şi o sursă video3D.

BenQ MP776 ST - pentru distanţe scurte până la ecran

O altă jucărie cu care BenQ ne încântă este mini-proiectorulJoybee GP1. Nu încape în buzunar, însă dimensiunile sale reduseîl fac uşor de transportat. Lampa cu LED-uri oferă o luminozitatede doar 100 lumeni, însă în practică s-a dovedit acceptabilă pentrucamere nu foarte luminoase. Chip-ul DLP are rezoluţia de 858x600,iar cei care vor să evite conectarea la calculator au la dispoziţieo mufă USB. Imaginile, prezentările şi filmele de pe un stick USBpot fi redate chiar de Joybee. Mai jos găsiţi un clip de prezentarepentru micul proiector de la BenQ, care este disponibil înmagazinele din ţară la un preţ estimativ de 1.900 lei. Sperăm ca elsă ajungă în curând în redacţia noastră pentru un test.

BenQ Joybee GP1 - proiectorul cu LED-uri şi player integrat

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat