Proiectoare 3D de la BenQ, mai accesibile decât crezi

Tehnologia video 3D este promovată la ora actuală de câteva companii şi se crede că reprezintă următorul pas în domeniul monitoarelor şi al aplicaţiilor video personale. Afişarea imaginilor 3D stereoscopice nu se poate realiza cu orice dispozitiv şi dacă monitoarele cu frecvenţa de 120 Hz se numără pe degete, proiectoarele sunt mult mai multe. Veţi spune că preţul unui proiector este cu mult mai mare decât al unui monitor, însă nu neapărat atunci când vorbim de suport 3D. BenQ are la ora actuală unul din cele mai ieftine proiectoare de acest fel de pe piaţa din ţara noastră, mai precis modelul MP626. El poate fi achiziţionat la un preţ de aproximativ 2.500 de lei. Dacă nu sunteţi convinşi, ţineţi cont de faptul că asemenea dispozitive costau anul trecut de câteva ori mai mult.

BenQ MP626 - proiector 3D accesibil

Alături de modelul menţionat mai sus, BenQ are în ofertă alte cinci modelel compatibile 3D: MP670, MP776, MP777, MP772ST şi MP776ST, ultimele două având o particularitate specială. Ele sunt de tip short-throw şi pot proiecta o imagine de dimensiuni obişnuite de la distanţă foarte mică de perete, graţie sistemului special de lentile. Toate modelele au rezoluţie nativă XGA (1024x768) şi o luminozitate mai mare de 2.500 lumeni. O altă particularitate a acestor proiectoare BenQ este faptul că sistemul de proiecţie este etanş, fiind protejat astfel împotriva prafului. Proiectorul nu este de-ajuns pentru o experienţă video 3D. Sunt necesari ochelari speciali, fie cu lentile colorate, fie cei folosiţi de Nvidia pentru 3D Vision, precum şi o sursă video 3D.

BenQ MP776 ST - pentru distanţe scurte până la ecran

O altă jucărie cu care BenQ ne încântă este mini-proiectorul Joybee GP1. Nu încape în buzunar, însă dimensiunile sale reduse îl fac uşor de transportat. Lampa cu LED-uri oferă o luminozitate de doar 100 lumeni, însă în practică s-a dovedit acceptabilă pentru camere nu foarte luminoase. Chip-ul DLP are rezoluţia de 858x600, iar cei care vor să evite conectarea la calculator au la dispoziţie o mufă USB. Imaginile, prezentările şi filmele de pe un stick USB pot fi redate chiar de Joybee. Mai jos găsiţi un clip de prezentare pentru micul proiector de la BenQ, care este disponibil în magazinele din ţară la un preţ estimativ de 1.900 lei. Sperăm ca el să ajungă în curând în redacţia noastră pentru un test.

BenQ Joybee GP1 - proiectorul cu LED-uri şi player integrat

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat