BlackBerry Messenger va fi disponibil pe Android şi iOS de la sfârşitul acestei săptămâni

19.09.2013
BlackBerry Messenger va fi disponibil pe Android şi iOS de la sfârşitul acestei săptămâni

În primăvara acestui an, managerul Thorsten Heins a anunţat că reţeaua de mesagerie BlackBerry Messenger va ajunge pe platformele Android şi iOS începând cu această vară. Cu o mică întârziere, aplicaţiile BBM pentru cele două platforme mobile vor fi disponibile începând cu acest weekend.

Folosind un protocol proprietar închis, BlackBerry Messenger a fost practic prima reţea de mesagerie instantanee creată special pentru telefoanele mobile. Oferind un mediu de comunicare text în timp real şi, ulterior, şi voce şi video, BBM a fost uşor de utilizat şi foarte bine criptat, devenind unul dintre atuurile sistemului de operare BlackBerry.

BlackBerry a anunţat că aplicaţia BBM va ajunge în Google Play pe 21 septembrie, aceasta urmând să ajungă şi în App Store cu o zi mai târziu. La fel ca produsul deja prezent pe BlackBerry OS, noile aplicaţii vor oferi mesagerie text în timp real, trimiterea de fişiere şi convorbiri în grup, mesageria audio şi video urmând să sosească ulterior.

Platforma BlackBerry este într-o continuă scădere, reţeaua BBM numărând totuşi încă 60 de milioane de utilizatori. Pentru cei care folosesc produse precum WhatsApp sau iMessage, probabil ca noul BBM ne la suscita nici un fel de interes, însă acesta va fi util în cazul în care aveţi prieteni care înca folosesc telefoane BlackBerry sau lucraţi într-o companie mare care deţine o infrastructură BlackBerry.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News