Cum configurezi Gmail să-ţi verifice alte conturi de mail

06.07.2009
Cum configurezi Gmail să-ţi verifice alte conturi de mail

Gmail este de departe cel mai bun serviciu de e-mail dintre cele foarte cunoscute. Poate că, undeva într-un colţ al web-ului există un serviciu şi mai bun decât el. Dar, dintre cei trei muschetari (Google, Yahoo şi Microsoft), Gmail iese câştigător detaşat din punctul de vedere al facilităţilor oferite.

Una dintre multele funcţii pe care Gmail le oferă este aceea de client de e-mail. În acest sens, Gmail poate verifica şi primi mesajele din alte conturi de mail. Singura condiţie este ca acele conturi să ofere suport POP3. Pentru cei nefamiliarizaţi cu detalii tehnice, POP3 este un protocol care permite descărcarea mesajelor cu ajutorul clienţilor de e-mail precum Outlook, Thunderbird sau alţii.

Avantaje

De regulă, utilizatorii nu folosesc un singur serviciu de mail. Cândva, de curiozitate poate, ţi-ai creat un cont de Hotmail. Apoi, când ţi-a făcut cont pentru Yahoo Messenger, automat ai primit acces la toate serviciile Yahoo, inclusiv Yahoo Mail. Apoi, când a apărut Gmail cu generosul spaţiu de stocare (la acea oră) de 1 GB, ţi-ai creat cont şi pe Gmail. Probabil chiar mai multe.

Aşa se face că, majoritatea dintre noi deţinem mai multe conturi de mail. Pe unele le verificăm mai rar, în timp ce unul singur este considerat "contul principal". Dacă Gmail este contul tău principal îl poţi configura să primeşti mail-urile recepţionate pe celelalte conturi. În acest fel, contul de Gmail se transformă într-un fel de centru de control, unde îţi ajung mesajele primite pe celelalte conturi.

Configurare

Adăugarea unui cont care să fie verificat în Gmail este foarte simplă. Nu trebuie decât să cunoşti datele serverului POP3 pentru contul pe care îl adaugi. De regulă, acesta este de genul: pop3.mail.domeniu sau pop.mail.domeniu, unde mail este numele serviciului de mail, iar domeniul poate fi com, ro etc.

Gmail - configurare POP3

Pentru unele servicii de mail, Gmail ştie serverele POP3. În aceste cazuri, tot ce ai de făcut este să treci adresa de mail completă şi parola.

Pentru edificare, voi prezenta adăugarea unui cont de Live Mail (fostul Hotmail). Paşi sunt următorii:

  • Intri la Settings
  • Deschizi tab-ul Accounts and Import
  • Dai click pe butonul Add POP3 email account
  • În fereastra care se va deschide scrii adresa de mail si dai Next Step
  • Următorul pas este să treci parola, apoi apeşi butonul Add account. Serverul POP3 şi portul sunt completate automat de Gmail.
  • Ultimul pas este pentru cei care vor să şi trimită mesaje din Gmail, ca şi cum ar trimite de pe contul adăugat. Dacă nu te interesează acest aspect, pur şi simplu bifezi No şi apeşi butonul Next Step.

Gmail - adaugarea unui cont nou

Pentru alte conturi, care nu au datele serverelor în evidenţa Gmail, va trebui să introduci manual adresa şi portul server-ului POP3. Conturile gratuite de Yahoo Mail nu pot fi adăugate în Gmail deoarece Yahoo nu oferă suport POP3 decât pentru conturile plătite.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News