Cum descarci albume întregi de poze de pe Facebook cu un click

Cum descarci albume întregi de poze de pe Facebook cu un click

La ora actuală, Facebook este cea mai populară reţea socială. Chiar şi utilizatorii români, adepţi încă ai Hi5-ului, sunt prezenţi într-un număr din ce în ce mai mare pe Facebook. Iar una dintre cele mai folosite facilităţi ale popularei reţele sociale este upload-ul fotografiilor.

Deşi există servicii online mult mai capabile, special dedicate photosharing-ului, precum Flickr sau Picasa Web, majoritatea utilizatorilor preferă să îşi salveze pozele pe Facebook, pentru a putea fi văzute de prieteni.

Uneori se întâmplă să ai nevoie să realizezi operaţiunea inversă. Adică descărcarea fotografiilor pe care tu sau prietenii tăi le-au pus pe Facebook. Cum avem pretenţia că suntem în acelaşi timp comozi şi inteligenţi, nu vom alege calea băbească pentru salva fotografiile una câte una, ci vom prefera o metodă mult mai practică. Anume, descărcarea automată, într-o singură operaţiune, a unor albume întregi de fotografii.

De ce ai face asta

În general, odată salvate pe Facebook, fotografiile se află la loc sigur şi pot fi vizualizate oricând şi de către oricine are drepturi. Numai că, uneori, există motive pentru care ai nevoie să şi descarci anumite fotografii de pe Facebook.

Facebook

Printre motivele pentru ai vrea să salvezi pe calculatorul tău fotografii de pe Facebook, s-ar putea regăsi:

  • Vrei să faci backup la fotografiile tale de pe Facebook;
  • Vrei să salvezi sau să te uiţi la fotografiile prietenilor şi când nu eşti conectat la Internet;
  • Vrei să arăţi anumite fotografii cuiva care nu are Internet;
  • Te-ai decis să îţi închizi contul de Facebook şi vrei să-ţi recuperezi fotografiile înainte.

Acum că am stabilit motivele, să vedem şi ce opţiuni avem. Există mai multe căi prin care poţi salva rapid pe propriul calculator fotografiile de pe Facebook. Poţi apela la o extensie sau un program dedicat.

FacePAD

Cea mai comodă şi mai sigură soluţie este FacePAD, o extensie de Firefox. Este comodă pentru că o ai la dispoziţie în browser, la un click distanţă, şi pentru că nu trebuie să instalezi şi să deschizi un program separat.

Odată instalată de aici, FacePAD este extrem de uşor de utilizat. Tot ce ai de făcut este să dai click dreapta pe link-ul care duce către un album de fotografii şi să alegi opţiunea „Download Album with FacePAD” din meniul contextual.

Descărcarea fotografiilor se va face automat în directorul implicit de salvare a download-urilor setat în browser. Sunt descărcate toate fotografiile, chiar dacă sunt împărţite în mai multe pagini. Şi, în fine, FacePAD este compatibilă şi cu versiunea actuală de Firefox, Beta 1.

Facebook

Aplicaţii dedicate

O altă opţiune pentru salvarea rapidă a albumelor foto de pe Facebook constă în descărcarea şi folosirea unui program dedicat. Astfel de programe sunt Album Downloader, Fotobounce şi Web Album Copier.

Aceste aplicaţii însă nu merg întotdeauna cum ar trebui. Le-am testat pe cele trei menţionate mai sus şi toate trei au diverse probleme. Fie nu descarcă întotdeauna, din diverse motive, albumele foto, fie se blochează la un anumit moment.

Din acest considerent, recomand celor care vor să descarce fără efort albume foto întregi de pe Facebook extensia de Firefox FacePAD.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News