Cum trimiţi un link către YouTube, direct la un anumit timp dintr-un clip

28.10.2008
Cum trimiţi un link către YouTube, direct la un anumit timp dintr-un clip

Poate că titlul, din cauza limitării de lungime, nu este foarte clar. Însă ideea este simplă şi în acelaşi timp practică. Cu toţii trimitem link-uri pe messenger. Unele dintre aceste link-uri sunt către filme de pe YouTube. Dar nu foarte mulţi ştiu că pot modifica link-ul astfel încât redarea filmului să se facă începând de la un anumit timp.

De ce este util

Să zicem că ai văzut un clip amuzant pe YouTube şi vrei să trimiţi link-ul prietenilor tăi pe messenger. Dar clipul este lung de vreo 10 minute iar faza amuzantă este undeva pe la minutul 6. Modificând link-ul, prietenii tăi pot începe automat vizionarea de la timpul specificat de tine.

În practică

Tot ce trebuie să faci este să adaugi un scurt parametru la sfârşitul link-ului. Parametrul este de genul #t=XmYZs, unde X reprezintă minutul iar YZ secundele. T este iniţiala de la time/timp. Să presupunem că link-ul normal către clipul cu pricina este http://www.youtube.com/watch?v=XyjewnwqNjI iar tu vrei că prietenii tăi să-l urmărească începând de la minutul 2 şi 22 de secunde. În acest caz, la link-ul normal vei adăuga parametrul #t=2m22s. Link-ul final va arata aşa: http://www.youtube.com/watch?v=XyjewnwqNjI#t=2m22s.

YouTube

Este un truc simplu şi uşor de pus în practică de orice utilizator, indiferent de nivelul de cunoştinţe în domeniul calculatoarelor. Nu trebuie decât să ştii să dai copy&paste. Iar prietenii tăi vor aprecia că le câştigi timp, scutindu-i să vizioneze partea neinteresantă a unui clip.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News