Facebook, constrâns să renunţe la colectarea informaţiilor despre utilizatorii WhatsApp

08.11.2016
Facebook, constrâns să renunţe la colectarea informaţiilor despre utilizatorii WhatsApp

Prezentat în termenii de folosire a serviciilor, un acord foarte controversat stabilit între WhatsApp şi Facebook oferea celei din urmă libertatea să colecteze aproape orice date despre utilizatorii WhatsApp, spre a fi oferite apoi companiilor de publicitate.

Printre datele colectate se regăseau numele şi poza de profil, numărul de telefon asociat contului WhatsApp, mesajele de status, respectiv data şi ora ultimei activităţi în reţeaua de socializare.

Intrat în atenţia autorităţilor europene pentru posibile încălcări a intimităţii utilizatorilor, acordul a fost în cele din urmă suspendat pe teritoriul Marii Britanii pe motiv că aranjamentul nu a primit un „consimţământ valid”, utilizatorii nefiind informaţi în detaliu despre datele colectate şi cum ar putea fi folosite de către Facebook.

Astfel, deşi Facebook a încercat să obţină permisiunea utilizatorilor pentru colectarea datelor, compania nu a oferit şi o modalitate eficientă pentru a refuza. Mai mult, chiar şi în cazul unui refuz anumite date despre utilizatori continuau să fie colectate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult