Iată cum se trimitea un e-mail în 1984 [VIDEO]

10.03.2016

În 1984 un computer personal era un lux pe care foarte puţini oameni şi-l permiteau. Însă, cei care aveau unul şi deţineau şi un modem, puteau trimite e-mailuri. Procesul era unul destul de anevoios şi nu se compară cu modul facil în care trimitem mesaje electronice astăzi.

Televiziunea britanică Thames Television a publicat un clip din emisiunea „Database” de la jumătatea anilor ’80 în care este detaliată, printre altele, procedura de trimitere a unui e-mail.

În material se vede cum Pat şi Julian Green, care deţin un „microcomputer”, se conectează la serverul online al companiei Prestel MicroComputing, numit „Micronet”, folosind un modem şi un telefon cu disc.

Citeşte şi: Inventatorul e-mailului a murit la vârsta de 74 de ani

Odată conectaţi, cei doi pot citi ştiri, vedea programul TV, descărca programe software şi trimite mesaje electronice.

În imaginea de mai sus puteţi vedea mesajul electronic primit de Pat de la medicului ei căruia îi ceruse, prin intermediul e-mailului, o reţetă. 

Citeşte şi: De ce e bine să verifici secţiunea Junk la e-mail. O femeie a descoperit că a câştigat 150.000 de dolari după ce a făcut acest lucru

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult