„Inamicii” de pe Facebook au revenit după ce le-ai dat Block? Iată motivul

„Inamicii” de pe Facebook au revenit după ce le-ai dat Block? Iată motivul

Deosebit de utilă în momentele când dorim să rupem orile legătură pe Facebook cu persoane devenite incomode, opţiunea Block ne face propriul cont de utilizator practic invizibil pentru adversarii de pe Facebook, a căror identitate rămâne permanent pe o listă „neagră” alături de toate persoanele blocate anterior.

Însă uneori se întâmplă ca anumite contacte din lista de conturi restricţionate să fie deblocat fără să fi cerut acest lucru, primele indicii despre „evadare” fiind chiar încercările respectivilor de a ne contacta sau interacţiona cu postările lăsate pe Facebook.

La sursa problemelor este un bug care a afectat aproximativ 800.000 utilizatori Facebook, deblocând cel puţin unul din conturile restricţionate de aceştia. Manifestată în perioada 29 mai – 5 iunie, eroarea nu a cauza şi reapariţia utilizatorilor restricţionaţi în lista de prieteni, mulţi dintre aceştia nici măcar realizând că pot contacta din nou persoane cu care au rupt legăturile în reţeaua de socializare.

Totuşi, postările care altfel ar fi ascunse din News Feed au redevenit vizibile, dacă acestea primeau Like sau erau redistribuite de prieteni comuni. Cei încă interesaţi de persoana respectivă au putut inclusiv să retrimită cereri de prietenie, crezând poate că dezactivarea opţiunii Block semnifică întoarcerea la gânduri mai bune. Şi mai neplăcut, utilizatorii „deblocaţi” au putut trimite din nou mesaje prin Facebook Messenger către persoane care au oprit anterior orice posibilitate de a fi contactaţi.

Între timp, reprezentanţii Facebook dau asigurări că toate problemele semnalate au fost rezolvate, toate conturile de utilizator scoase în mod eronat din lista de Block fiind repuse sub această interdicţie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult