LG Pay, primul sistem pentru plăţi mobile oferit cu un card dedicat programabil

23.05.2016
LG Pay, primul sistem pentru plăţi mobile oferit cu un card dedicat programabil

Pregătit pentru lansarea în a doua jumătate a acestui an, sistemul LG Pay va debuta în noua piaţă a sistemelor mobile payment cu un atu important, serviciul propus de LG fiind primul de acest tip care beneficiază de un card dedicat pentru plăţi electronice, care să poată fi utilizat şi cu terminale de plată obişnuite.

Prevăzut cu microprocesor programabil, accesoriul de forma unui card de credit va putea fi utilizat şi separat de telefonul mobil, spre deosebire de serviciile similare Apple Pay şi Samsung Pay care depind de acesta. Cardul va putea fi setat cu datele bancare ale utilizatorului, validarea plăţilor fiind apoi realizată în mod wireless folosind tehnologie NFC. Spre comparaţie, Apple Pay mizează exclusiv pe chip-ul NFC prezent în telefoanele compatibile, iar Apple Pay foloseşte o combinaţie între NFC şi tehnologia MST dobândită prin achiziţionarea dezvoltatorului LoopPay.

Mulţumită noului card programabil, sistemul de plăţi LG Pay va putea fi utilizat nu doar pentru cumpărăturile uzuale, ci şi efectuarea de tranzacţii prin ATM-urile care acceptă carduri de debit.

Sistemul LG Pay va fi disponibil începând cu luna septembrie, pentru început doar utilizatorilor sud-coreeni.

Vezi si Google lansează oficial sistemul Android Pay, transformând telefonul mobil în portofel electronic

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult