O breşă de securitate Facebook a permis accesarea datelor personale a şase milioane de utilizatori

O breşă de securitate Facebook a permis accesarea datelor personale a şase milioane de utilizatori

Atunci când vine vorba de protecţia datelor personale, Facebook nu se bucură de cel mai bun renume, iar ocazionalele breşe de securitate nu fac decât să amplifice neîncrederea utilizatorilor. Din fericire, cea mai recentă problemă a afectat un număr redus de utilizatori.

Conform declaraţiei Facebook, numerele de telefon şi adresele de email asociate cu circa 6 milioane de conturi au putut fi accesate de persoane care nu aveau dreptul de acces la acestea, problema având circa un an vechime. Problema a fost descoperită în cadrul rutinelor software care accesau agenda contactelor locale ale utilizatorului şi încercau să faciliteze descoperirea de noi prieteni.

Aceste informaţii, care ar fi trebuit să fie folosite doar intern, au putut fi accesate ulterior de către utilizatorii care au folosit instrumentul Download Your Information (DYI). Datele colectate astfel au inclus adresele de email sau numerele de telefon ale persoanelor cunoscute sau prietenilor acestora, chiar dacă utilizatorul nu le putea accesa direct pentru că nu stabiliseră o relaţie Facebook.

Facebook a afirmat că această breşă de securitate este activă de anul trecut, ea fiind închisă prin blocarea temporară a serviciului Download Your Information (DYI) şi, ulterior, prin rezolvarea problemelor codului software. Compania a început să trimită mesaje email de atenţionare pentru utilizatorii afectaţi, lipsa acestuia din Inbox însemnând că nu aţi fost afectat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News