Prea mult? Instalările Chrome şi Firefox, deturnate pentru reclame la Microsoft Edge

13.09.2018
Prea mult? Instalările Chrome şi Firefox, deturnate pentru reclame la Microsoft Edge

Celebra frază „Internet Explorer este cel mai bun browser pentru a instala Firefox (sau Chrome)” a rămas de actualitate şi în era Microsoft Edge, mulţi utilizatori folosind browserul livrat cu sistemul Windows 10 pentru a instala alternativa cu care s-au obişnuit în ultimii ani, fără să mai cerceteze dacă noul Edge este sau nu bun la ceva.

În mod evident, cei de la Microsoft sunt exasperaţi de această atitudine, din moment ce au recurs la o tactică abuzivă, de a întrerupe instalările Chrome sau Firefox alate în plină desfăşurare, pentru a bombarda încă o dată utilizatorii cu bannere publicitare care promovează browserul Edge. Am crede că odată ce s-a ajuns la instalarea efectivă a browserului respectiv, alegerea făcută este clară pentru toată lumea. Dar nu, Microsoft consideră oportun să intercepteze programul de instalare şi să-i ascundă interfaţa sub o fereastră pop-up, informând utilizatorii că Microsoft Edge este browserul mai rapid şi mai sigur.

Amuzant este că Microsoft prezintă utilizatorilor o pilulă un buton albastru, pe care a aceştia pot da click pentru a lansa browserul Edge. Alternativ, aceştia pot alege pilula roşie butonul gri pentru a părăsi ecosistemul Microsoft şi instala web browserul preferat.

Indiferent de alegerea făcută, fereastra cu recomandări va continua să apară, ori de câte ori încercăm instalarea unui produs pentru care Microsoft are alternativă proprie. Soluţia este debifarea opţiunii pentru recomandări de aplicaţii, bine ascunsă în meniul Settings.

Noua tactică de promovare a Microsoft Edge este activă începând cu buld-ul 1809 al sistemului Windows 10, disponibil deocamdată doar utilizatorilor înrolaţi în programul de testare Windows Insiders, această „funcţie” urmând să aibă debutul oficial în luna octombrie 2018.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult