România, pe 7 în clasamentul celor mai rapide conexiuni la Internet

30.09.2008
România, pe 7 în clasamentul celor mai rapide conexiuni la Internet

State of the Internet State of the Internet, aşa cum reiese foarte clar şi din denumire, este unul dintre cele mai relevante studii ce vizează Internetul, tipul, vitezele, stabilitatea şi securitatea conexiunilor la Mare Reţea. Compania care îl realizează, Akamai, a dat recent publicităţii rezultatele statistice corespunzătoare celui de al doilea trimestru al anului curent.

Cea mai mare surpriză pentru utilizatorii de la noi care se plâng mereu de viteza conexiunii, este că România ocupă un onorant loc 7 în clasamentul celor mai rapide conexiuni la Internet. Ţara cu cele mai multe conexiuni, Statele Unite, este chiar deasupra noastră, pe locul 6. Asia domină primele locuri: Coreea de Sud este pe primul loc, urmată de Japonia şi Hong Kong. Ierarhia pentru vitezele conexiunilor a fost realizată pe baza procentului de conexiuni care depăşesc 5 Mbps. În cazul nostru, 22% din totalul conexiunilor la Internet depăşesc acest prag (Coreea de Sud, care este pe primul loc, ajunge la 64%). La nivel global, media este de 19%.

Din păcate, România mai este fruntaşă la un capitol, acela al domeniilor riscante. Conform studiului citat, 6.8% din domeniile româneşti de Internet nu sunt de încredere. Cei care le vizitează pot avea ghinionul de a deveni victimele unui spyware sau a unei încercări de furt de identitate (phishing).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News