Twitter va reda automat reclamele video inserate în fluxul de ştiri

25.03.2015
Twitter va reda automat reclamele video inserate în fluxul de ştiri

Similar măsurii luate de Facebook încă din anul 2013, Twitter pregăteşte introducerea de reclame video în fluxul de ştiri, care vor rula în mod autoplay pe dispozitivele utilizatorilor.

Testată deocamdată cu un grup restrâns de utilizatori din Statele Unite, posesori de telefoane iPhone şi tablete iPad, noua platformă de reclame livrează atât clipuri cu lungime normală cât şi secvenţe de 6 secunde redate în modul loop. În ambele cazuri, reclamele video sunt redate cu sunet doar dacă utilizatorul interacţionează în mod direct cu acestea, optând pentru vizionare în modul maximizat.

Cel puţin în faza actuală testul nu include şi serviciul Vine, folosit de utilizatori pentru distribuirea clipurilor video de creaţie proprie. Sistemul va fi însă aplicat clipurilor promovate prin intermediul programului Amplify, reclamele video fiind înserate atât la începutul cât şi la finalul clipului ales pentru redare.

Twitter va reda automat reclamele video inserate în fluxul de ştiri

Deşi nu sunt tocmai pe placul utilizatorilor, reclamele video redate în mod autoplay sunt foarte apreciate de companii pentru modul în care pot capta atenţia publicului. Practic, dacă un clip promoţional este redat automat la derularea fluxului de ştiri, şansele ca acesta să fie vizionat chiar şi involuntar sunt foarte mari, atenţia utilizatorilor fiind mult mai uşor captată cu imagini în mişcare decât reclame statice.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult