Un grup de hackeri ameninţă că va şterge 200 de milioane de conturi iCloud pe 7 aprilie

22.03.2017
Un grup de hackeri ameninţă că va şterge 200 de milioane de conturi iCloud pe 7 aprilie

Un presupus grup de hackeri, numit Turkish Crime Family, ameninţă că va reseta 200 de milioane de conturi iCloud pe 7 aprilie, dacă Apple nu plăteşte o recompensă de 75.000 de dolari în Bitcoin sau Ethereum, o altă monedă virtuală.

 

Turkish Crime Family a pus la dispoziţia publicaţiei Motherboard un clip video în care arată un presupus schimb de e-mailuri între hackeri şi echipa de securitate a Apple. Mai mult, în înregistrare sunt accesate mai multe conturi de iCloud, despre care atacatorii spun că sunt compromise.

 

Apple nu a oferit deocamdată comentarii legate de acest incident.

 

 

Nu ar fi prima dată când iCloud cade victima hackerilor. În 2014 imagini private ale mai multor celebrităţi au ajuns pe internet după ce serviciul a fost compromis. Mai mult, anul trecut un hacker a obţinut imagini private făcute cu telefonul personal de 20 de tinere din Scoţia. Se pare că atacatorul a reuşit să compromită conturile de iCloud ale tinerelor, deoarece toate erau utilizatoare de iPhone şi aveau activat serviciul de backup în cloud pentru imagini. Imaginile au fost publicate pe controversatul forum 4chan, iar apoi s-au răspândit online.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult