Vine, serviciul de video sharing susţinut de Twitter, se închide

28.10.2016
Vine, serviciul de video sharing susţinut de Twitter, se închide

Twitter trece printr-o perioadă de reorganizare a activităţii, punând accentul pe reducerea costurilor şi concentrarea eforturilor asupra îmbunătăţirii serviciilor de bază.

Aflat sub presiunea competiţiei, serviciul Vine a încetat de ceva timp să-şi mai lărgească baza de utilizatori, perspectivele sale de viitor devenind tot mai puţin optimiste.

În condiţiile în care activitatea sa nu au fost niciodată o sursă consistentă de venit, conducerea companiei a decis să retragă definitiv aplicaţia Vine. Decizia discutată încă din luna septembrie ar urma să fie implementată în cursul „lunilor următoare”.

Potrivit companiei, utilizatorii vor avea posibilitatea să-şi descarce colecţia de clipuri păstrate în contul Vine înainte de oprirea definitivă a serviciului.

Măsurile pentru eficientizarea companiei nu se opresc însă aici, Twitter anunţând că va concedia aproximativ 350 de angajaţi, reprezentând aproximativ 9% din personalul actual.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult