WhatsApp introduce sistem de autentificare în doi paşi, pentru o mai bună protecţie a contului de utilizator

10.02.2017
WhatsApp introduce sistem de autentificare în doi paşi, pentru o mai bună protecţie a contului de utilizator

Utilizatorii WhatsApp au de acum la dispoziţie şi opţiunea pentru autentificare în doi paşi, noul mecanism de securitate putând fi activat atât pe dispozitive cu sistem Android şi iOS, dar şi Windows Phone.

Disponibilă de ceva timp în versiunea beta a aplicaţiei, noua funcţie de securitate permite crearea unui cod de 6 cifre care va fi solicitat de fiecare dată când numărul de telefon este verificat în cadrul aplicaţiei. Mecanismul de autentificare în doi paşi poate fi activat din meniul Settings la secţiunea Account, unde bifăm opţiunea Two-step verification.

Funcţia de autentificare în doi paşi permite şi adăugarea unei adrese email opţională, la care putem apela în caz că uităm codul de validare numeric. Trebuie spus că WhatsApp nu verifică dacă adresa email furnizată este corectă, introducerea acesteia în mod greşit putând împiedica o eventuală recuperare viitoare a contului de utilizator.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult