Consolele Xbox One vor putea fi utilizate cu mouse şi tastatură

Prezent la ediţia de anul acesta a conferinţei PAX West organizată în oraşul american Seattle, liderul diviziei Xbox, Mike Ybarra, a confirmat adăugarea suportului pentru folosirea consolelor Xbox One împreună cu mouse şi tastatură externă.

Deşi la suprafaţă diferă destul de mult, PC-urile desktop şi consolele Xbox One au la bază sistemul de operare Windows, adaptat cu tehnologii specifice şi o interfaţă optimizată pentru activitatea principală desfăşurată. În cazul consolei Xbox One, avem de-a face cu o interfaţă optimizată pentru afişare pe ecranul televizorului şi interacţiunea cu ajutorul gamepad-ului, dar asta nu înseamnă că suportul pentru mouse şi tastatură nu poate fi adăugat mai târziu, dacă se doreşte acest lucru.

Fără a da un termen precis pentru debutul oficial, oficialul Microsoft încearcă să liniştească temerile cum că suportul pentru mouse şi tastatură va da jucătorilor un avantaj nedrept în faţa celora care preferă gamepad-ul. Acesta asigură că platformele Windows şi Xbox vor rămâne separate, chiar dacă dezvoltatorii de jocuri vor avea o anume flexibilitate în ce priveşte tipul perifericelor suportate.

publicitate
închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat