Acer Chromebook 13, un laptop ieftin cu ecran Full HD şi autonomie mare

11.08.2014
Acer Chromebook 13, un laptop ieftin cu ecran Full HD şi autonomie mare

Chiar dacă până acum nu prea a avut succes în piaţa tabletelor, puternicul chipset Tegra K1 şi-a găsit utilitatea la bordul unei noi generaţii de portabile Chromebook.

Sprinten şi cu autonomie de până la 11 ore, Acer Chromebook 13 poate fi achiziţionat în configuraţie de 2GB memorie RAM şi SSD de 16 GB la preţul de 299 dolari, sau 279 dolari daca ne mulţumim cu varianta mai slab echipată având doar ecran HD (1366×768). Pentru 379 dolari ne alegem cu un laptop în toată puterea cuvântului, având SSD de 32GB şi 4GB memorie RAM, respectiv ecran de 13” cu rezoluţie Full HD.

Acer Chromebook 13

Acer a ales pentru noul Chromebook un design de carcasă modificat, având doar 1.8 cm grosime şi greutate de 1.5 kg. Comparat cu seriile bazate pe procesoare Intel, Chromebook 13 este complet silenţios, chipsetul furnizat de Nvidia funcţionând fără nevoia unui ventilator. Laptopul vine echipat cu tastatură de mărime normală şi trackpad cu suprafaţă generoasă, respectiv ieşire HDMI şi doi conectori USB 3.0.

Acer Chromebook 13

Recomandat prin forţa chipsetului Nvidia cu nucleu grafic din seria GeForce şi CPU quad-core, Chromebook 13 promite performanţe superioare soluţiilor echipate cu chipset Samsung sau Intel. Potrivit Nvidia, chipsetul optimizat pentru Google Hangouts permite comunicarea prin sesiuni Hangouts la rezoluţie înaltă fără a afecta capabilităţile pentru multitasking în aplicaţiile pentru Chrome OS.

Acer oferă deja noul Chromebook 13 la precomandă, urmând ca livrările să înceapă din luna septembrie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult