Acer Nitro 5 (AN515-52-50YX) review: performanţa de top devine mai accesibilă

06.04.2018
Acer Nitro 5 (AN515-52-50YX) review: performanţa de top devine mai accesibilă
Construcţie, design, ergonomie şi specificaţii

O dată sau uneori chiar de două ori pe an, producătorii de computere portabile lansează noi variante ale laptop-urilor, oferind cele mai noi procesoare, cipuri grafice şi unităţi de stocare. Noul Nitro 5 de la Acer este lansat pentru a marca lansarea procesoarelor Intel din generaţie a opta pe arhitectură Coffee Lake, care promit performanţă mai bună, cu un consum de energie similar cu cel de anul trecut. Totodată, toată gama de procesoare a primit nuclee şi fire de execuţie în plus, ceea ce ar putea însemna performanţă bună la preţuri mai mici.

Construcţie, design, ergonomie

Acer nu a fost niciodată o companie pentru care design-ul să fie foarte important, iar Nitro 5 continuă această „tradiţie”. Design-ul exterior al acestui laptop este mai degrabă unul utilitar, păstrând liniile generale pe care le-am mai întâlnit în trecut şi pe modelul VX15 sau Predator Helios, decorând însă capacul cu o textură de tip carbon, care are avantajul de a nu strânge amprente. Textura este plăcută atingerii, iar plasticul din care este realizat capacul pare să fie rezistent, fiind diferit faţă de cel din pe partea de jos.

Partea din jurul tastaturii este însă realizată din aluminiu, ceva ce am întâlnit în ultimii câţiva ani la majoritatea laptop-urilor acer, în timp ce tastatura şi trackpad-ul sunt neschimbate faţă de modelele precedente. Avem o tastatură completă, cu un numpad uşor înghesuit, cu butoane bine spaţiate şi cu o cursă medie. Iluminarea de culoare roşie este în ton cu tenta cromatică a accentelor carcasei din jurul trackpad-ului şi de sub display şi nu poate fi personalizată.

În partea de jos avem un capac dintr-un plastic mai ieftin, acelaşi care se găseşte şi în jurul display-ului, care oferă însă un avantaj faţă de alte laptop-uri Acer din trecut: acces rapid la două componente. Capacul din partea dreaptă asigură accesul la memoria RAM, în timp ce cel din stânga oferă acces la un locaş pentru conectarea unităţilor de stocare SATA. Întrucât sistemul testat a venit echipat doar cu un SSD M.2, aici am putut găsi doar suportul şi port-ul SATA. Desfacerea capacelor este simplă, necesitând fiecare scoaterea unui singur şurub.

Specificaţii

  • Nume: Acer Nitro 5 (AN515-52-50YX)
  • Ecran: 15.6”, IPS, Full HD, glossy
  • CPU: Intel Core i5-8300H (4-core/8-threads, 2,30-4.00 GHz, 8 MB cache)
  • GPU: Intel UHD 630 + NVIDIA GTX 1050 Ti 4 GB
  • RAM: 12 GB DDR4
  • SSD: Micron 256 GB M.2
  • Sunet: stereo + Dolby Audio
  • Conectivitate: Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0, 2x USB 2.0, 1x USB 3.0, 1x USB 3.1 Type-C, HDMI, card reader, 3.5 mm jack (combo)
  • Alte dotări: tastatura cu iluminare (roşu)
  • Acumulator:  4 celule
  • Greutate: 2,7 kg
  • Sistem de operare: Windows 10 Pro (64 bit)

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult