Apple a actualizat gama de laptopuri MacBook Pro cu mai multă memorie şi procesoare mai rapide

29.07.2014
Apple a actualizat gama de laptopuri MacBook Pro cu mai multă memorie şi procesoare mai rapide

Apple a actualizat gama de laptopuri ultra-portabile MarcBook Air în primăvara acestui an, iar acum a venit şi rândul gamei MacBook Pro să primească acelaşi tratament. La fel ca în cazul actualizărilor din primăvară, noile modele MacBook oferă doar specificaţii ceva mai bune şi câteva reduceri de preţuri, fără a marca însă un progres vizibil.

Gama MacBook Pro a fost actualizată semnificativ în toamna anului trecut, aceasta aducând la acea vreme procesoare din generaţia Haswell, interfeţe Wi-Fi 802.11 ac şi carcase ceva mai subţiri şi mai uşoare (doar în cazul modelelor cu ecran de 13”). Noile modele anunţate astăzi reprezintă doar o incrementare minoră, care este marcată doar de actualizarea memoriei şi a procesoarelor.

Gama MacBook Pro cu ecran Retina de 13” oferă acum în mod implicit 8 GB de memorie RAM, în loc de 4 GB cum a fost cazul generaţiei anterioare, iar procesoarele Intel Core i5 dual-core cu o frecvenţă de 2,4 GHz au fost înlocuite de un model mai rapid tactat la 2,6 GHz. De acelaşi tratament s-a bucurat şi procesorul mai puternic Core i7 dual-core care este implementat pe cel mai scump model MacBook Pro din gama de 13”, frecvenţa acestuia ajungând acum la 2,8 GHz.

Gama MacBook Pro cu ecran Retina de 15” oferă acum în mod implicit 16 GB, faţă de 8 GB la generaţia anterioară, iar procesoarele au primit şi ele actualizări. Astfel, modelul de bază foloseşte acum un procesor Intel Core i7 quad-core cu o frecvenţă de 2,2 GH, în timp ce modelul mai puternic oferă acelaşi procesor, dar setat la 2,5 GHz.

Preţurile cerute de Apple pentru noile modele sunt identice cu cele cerute pentru generaţia anterioară, adică începând de la 1299 de dolari, pentru modelul MacBook Pro de 13” cu 8GB RAM şi stocare SSD de 128 GB, şi terminând la 1999 de dolari, pentru modelul MacBook Pro de 15” cu 16 Gb RAM şi stocare SSD de 256 GB. Singura excepţie este modelul de vârf MacBook Pro de 15” cu procesor Intel Core i7 setat la 2,5 GHz şi interfaţă video NVIDIA GTF 750M, care a fost ieftinit uşor de la 2599 dolari la 2499 dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News