Intel şi Google anunţă noi laptopuri Chromebook cu procesoare Haswell

12.09.2013
Intel şi Google anunţă noi laptopuri Chromebook cu procesoare Haswell

Google a anunţat extinderea gamei de portabile Chromebook cu modele bazate pe procesoare Intel Core de generaţia a patra (Haswell), care îmbunătăţesc autonomia modelelor anterioare şi reduc temperaturile de funcţionare. Potrivit companiei, noua serie Chromebook va avea modele produse de Asus, Acer, HP şi Toshiba, cel din urmă venind cu un mini-PC bazat pe sistemul Chrome OS.

Intel şi Google anunţă noi laptopuri Chromebook cu procesoare Haswell

Oferite la preţuri ce porneau de la 249 dolari, portabilele construite în jurul sistemului Chrome OS şi serviciile Cloud oferite de Google au prezentat o bună alternativă pentru laptopurile entry-level bazate pe Windows, fiind în general mai bine construite şi capabile să ofere o experienţă în utilizare mai plăcută pentru preţul plătit. Atraşi de OS-ul pus la dispoziţie în mod gratuit şi popularitatea crescândă în rândul utilizatorilor, Acer, HP şi Lenovo s-au alăturat cu modele proprii, diversificând şi mai mult oferta de produse. Mai mult, entuziasmul arătat de utilizatori a condus la crearea unei noi nişe de portabile premium. Botezat Chromebook Pixel şi oferit la un preţ ce porneşte de la 1299 dolari, acesta este de fapt un laptop cu hardware de ultimă generaţie similar celor bazate pe Windows, dar adresat fanilor Chrome OS.

Din păcate în afara platformei cu procesoare Intel Haswell, gama de portabile Chromebook pregătite pentru lansare în lunile următoare nu-şi dezvăluie specificaţiile complete. Însă ţinând cont de preţul la care a ajuns cel mai ieftin Chromebook din generaţia actuală – 199 dolari, putem aştepta ca noua generaţie să aibă preţuri de lansare apropiate celor practicate anul trecut, respectiv 250 dolari pentru o configuraţie cu dotări de bază.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult