Toshiba 5-in-1, un concept interesant de hibrid între tabletă şi laptop

08.01.2014
Toshiba 5-in-1, un concept interesant de hibrid între tabletă şi laptop

Interesul crescut pentru tablete a afectat în mod vizibil piaţa PC, producătorii tradiţionali care s-au văzut înghesuiţi în corzi experimentând cu diverse forme şi soluţii constructive menite să profite de ecranele tactile şi mediul grafic Windows 8. Cea mai recentă încercare de acest fel aparţine celor de la Toshiba şi, chiar dacă momentan este vorba doar de un concept, acesta este suficient de interesant pentru a merita să-i urmărim evoluţia.

Prezentat în cadrul CES 2014, conceptul Toshiba promite nu mai puţin de cinci moduri de utilizare, acesta putând fi folosit atât ca un laptop tradiţional dar şi ca tabletă cu stand încorporat.

Cea mai remarcabilă realizare este modul în care Toshiba a reuşit să înghesuie toate componentele într-o mică porţiune a carcasei, din acest motiv tastatură putând fi amplasată pe o secţiune separată detaşabilă. Prototipul prezentat de Toshiba poate funcţiona astfel ca un laptop standard, singurul compromis vizibil fiind renunţarea la touchpad în favoarea unui pointing stick.

Dacă se înlătură această tastatură, sistemul Toshiba poate deveni o tabletă cu sau fără tastatură opţională wireless, poate fi folosit ca stand de prezentare multimedia deoarece baza rămasă poate fi rotită la 270 de grade sau poate fi răsturnat pentru a oferi modul tradiţional de lucru al unei tablete cu Smart Cover.

Producătorul nu a oferit nici un fel de detalii despre configuraţia hardware folosită deoarece produsul este doar un concept în acest moment, însă ideea este interesantă iar evoluţia sa viitoare merită să fie urmărită.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News