Toshiba Satellite U920t, ultrabook hibrid Windows 8

03.09.2012
Toshiba Satellite U920t, ultrabook hibrid Windows 8

Pe măsură ce lansarea sistemului de operare Windows 8 se aproprie şi Intel apasă mai puternic pedala promovării Ultrabook, imaginaţia designerilor de laptopuri începe să devină mai bogată iar colecţie prezentată de gigantul procesoarelor la IFA Berlin semăna izbitor cu un parc auto nord-american din anii ’60.

Una dintre aceste curiozităţi este noul Toshiba Satellite U920t, un Ultrabook bazat pe Windows 8 care a tras cu ochiul către lumea tabletelor pentru a oferi o construcţie flexibilă care poate fi folosită atât ca un laptop standard, cu bonificaţia touchscreen, cât şi ca tabletă.

Toshiba Satellite U920t

Tastatură cu layout standard şi wristpad

Bazat pe familia Intel Core din generaţia a treia, Satellite U920t oferă 8GB de memorie RAM, stocare internă SSD cu capacităţi până la 256GB, două porturi USB 3.0 şi unul USB 2.0, interfeţe Ethernet şi Wi-Fi, suport Intel WiDi şi card reader.

Puţin cam gros, dar este de înţeles pentru un astfel de hibrid

Lucrurile încep să devină interesante atunci când remarcăm ecranul touchscreen cu diagonală de 12,5″, panou IPS, rezoluţie de 1366 x 768 pixeli şi suprafaţă protectoare Gorilla Glass care culisează pe un mecanism cu şine şi permite transformarea portabilului într-o tabletă Windows 8. Pe lista dotărilor se mai regăsesc două camere foto de 1 şi 3MP, set complet de senzori (accelerometru, giroscop şi magnetometru) şi GPS.

Mecanismul culisant al ecranului

Deschidere de 180 de grade pentru capacul ecranului

U920t în forma sa de tabletă

Dimensiunile portabilului Toshiba sunt de 32,5 x 21,3 x 1,99 cm iar greutatea acestuia începe, în funcţie de configuraţie, de la 1,45kg. Satellite U920t este aşteptat pe piaţă la sfârşitul lunii octombrie, împreună cu Windows 8, iar preţul, nedivulgat încă în mod oficial, va fi de aproximativ 950 de euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News